» Macahel Bizimdir İnisiyatifi - Macahel'in ve Macahelli'nin Sesi
Anasayfan Yap Favorilerine Ekle E-Posta Tavsiye Et İletişim Player'i Aç Siteyi Kişiselleştir
   
   
   
 

Ana Sayfa

Yazılar

Dilekçeler

Röportajlar

Haberler

Ziyaretçi Defteri

Bağlantılar

Forum

Resim Galerisi

Videolar

Site Üyeleri

İletişim
 
Üyelik Kullanıcı Adı :  Şifre :  Güvenlik :  Hatırla :    
 
 
Forumdaki Son Cevaplar : Macahel Vakfında alicengiz oyunları mı?..(MacahelBizimdir) CHPli Artvin Belediyesi HES Yapıyor..(Mereta) Getirilerini gördükçe HES desteklenecek..(Mereta) HESler Enerji İthalatını Düşürdü..(Mereta) Hidroelektrik Enerji ve Çalışma Sistemi..(Mereta) Macahel’deki Festival Adlı Gösterinin14’..(Mereta) Sözde Çevrecilik..(Mereta) Borçka Köylere Hizmet Götürme Birliği..(MacahelBizimdir) Elektriği Kesilen Köy, Rüzgar Enerjisind..(Mereta) Macahelin Geleceğine Dair Dışarıdan Bir ..(Maralli) Muhalefet Parti Belgelerinde HESler..(Mereta) Yenilenebilir Enerji ve Çevre..(Mereta) MGK Kararlarında HES..(Mereta) HES karşıtlarını fosil yakıt lobisi kışk..(Mereta) Yenilenebilir Enerji Nedir?..(Mereta)
Menü
Tanıtım
Camili (Macahel) Yöresi
Yöre Köyleri
Camili Köyler Birliği
Yöre Tarihi
Yöre Ekonomisi
Yöre Nüfusu
Yöre Yemekleri
Yöre Edebiyatı
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Faaliyetler / Araştırmalar
Yol Sorunu
GEF-II Projesi
Biyosfer Rezervi
Macahel'de Turizm
Macahel Projesi
Organik Tarım
HES Projeleri
Arıcılık
Festival
Yazılar
Köşe Yazıları
Yeni Eklenen 10 Yazı
En Sevilen 10 Yazı
Ziyaretçi/Linkler
Ziyaretçi Defteri
Bağlantılar
Yaşam/Eğlence
Televizyon/Radyo
Oyunlar
MacahelBizimdir.Org
Hava Durumu
Artvin
Ankara
İstanbul
İzmir
MacahelBizimdir.Org
Ulusal Haberler
MacahelBizimdir.Org
İstatistikler
Üyeler
Son üyemiz : macahelli123
Bugün : 0
Dün : 0
Kayıtlı üye : 254
Banlanmışlar : 0
Onay bekleyen : 0
Site sayacı
Bugün Tekil : 239
Bugün Çoğul : 239
Bugün Toplam : 478
Dün Tekil : 1083
Dün Çoğul : 1083
Dün Toplam : 2166
Genel Tekil : 8316284
Genel Çoğul : 8331203
Genel Toplam : 16647487
MacahelBizimdir.Org
» Çevre ve Orman Bakanı, Artvin'de HES'leri Değerlendirdi

Artvin'i ziyaret eden Çevre ve Orman Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, hidroelektrik enerjisinin Türkiye için en temiz, en uygun, en ucuz enerji kaynağı olduğunu söyledi.

Bakan Veysel Eroğlu, DSİ Bölge Müdürlüğünde Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu ve diğer yetkililerin katılımıyla basına kapalı olarak düzenlenen İl Koordinasyon Toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Eroğlu, bir gazetecinin, Karadeniz'de yapılması planlanan ve yapılmakta olan hidroelektrik santrallerine (HES) yönelik tepkilerle ilgili sorusu üzerine, suyun gücünden istifade edilmesi gerektiğini belirtti.

Hidroelektrik enerjisinin Türkiye için en temiz, en uygun, en ucuz enerji kaynağı olduğunu ifade eden Bakan Eroğlu, ''Şu an hidroelektrik kaynağından üretilen 1 kilovatsaat enerji başına yaklaşık 5 cent doğalgaz parası ödememiş oluyoruz. Türkiye'de 130 milyar kilovatsaat enerji üretildiğini düşünün, 7 milyar dolarlık bir para dışarıya gitmemiş olacak. Dolayısıyla bu Türkiye'deki enerji ihtiyacımızın eksikliğinin de karşılanmasında önemli bir adım. Dolayısıyla HES'lerin yapılmasında, boşa akan suların değerlendirilmesini istiyoruz'' dedi.

Bazı özel sektörün maalesef usulüne uygun çalışmadığını tespit ettiklerini kaydeden Bakan Veysel Eroğlu, ''Tabii bu, vatandaşlarda birtakım tepkiye sebep oldu. Biz bu maksatla şu anda buraları kontrol edecek bir yönetmelik hazırlıyoruz. DSİ tarafından kontrol edilsin, bütün su yapılarının emniyeti ve de çevre açısından öyle bir yönetmelik hazırlıyoruz. Son şeklini verdik. İnşallah önümüzdeki haftalarda Başbakanlığa göndererek yönetmeliğin yayınlanmasını talep edeceğiz'' diye konuştu.

HES'lerin kontrolü konusunda DSİ Genel Müdürlüğü ve bölge müdürlüklerine talimat verdiklerini dile getiren Çevre ve Orman Bakanı Eroğlu, şunları söyledi:

''Ayrıca, Çevre Planlama Genel Müdürlüğümüz de bunların gerçekten ÇED'e uygun olup olmadıkları konusunda ciddi şekilde kontrollere başlıyor. Artık bundan böyle isteyen istediği şekilde çevreyi tahrip edemeyecek, çevreyle uyumlu çalışacak. Vatandaşlarımızın en büyük endişesi şu: Sanki burada bir hidroelektrik santrali yapılınca suların tamamen yok olacağı şeklinde kanaat var. Bu da yanlıştır. Su yok olmuyor. Kati suretle hidroelektrik santraller su yutmuyor. Sadece suyun düşümünden faydalanarak enerji üretiyor. Su tribünü çeviriyor, ondan dolayı elektrik üretiyoruz. Yani suyun gücünden istifade edilerek üretilen enerjidir hidroelektrik enerji. Herhangi bir şekilde suyun yutulması söz konusu değil.''

Bakan Eroğlu, bazı yerlerde suyu tünel yaparak başka yerlere göndermenin mümkün olduğunu belirterek, ''Ancak bu durumda mevcut dere yatağında, doğal hayatın devamı açısından bırakılması gereken, 'can suyu' diye tabir edilen su mutlaka bırakılacak. Bununla ilgili biz su kullanımı hakkı yönetmeliği anlaşmasını imzalarken, aynı zamanda ÇED raporu alırken bunu bir şart olarak koyuyoruz. Suyun zaten kaybolması söz konusu değil. Mutlaka derede doğal hayatın devamı açısından bir miktar su akacaktır. Vatandaşlarımızın böyle bir endişeye kapılmalarına gerek yoktur'' dedi.

Veysel Eroğlu, artan enerji yatırımlarının enerjide tüketici fiyatlarını etkileyip etkilemeyeceği yönündeki başka bir soruyu ise şöyle yanıtladı:

''Mutlaka her hidroelektrik santral devreye girince enerji fiyatlarında bir dengeleme, en azından enerji güvenliği ve enerji fiyatlarında bir dengelemeye sebep oluyor. Çünkü en ucuz elektrik barajlardan elde ediliyor. Ayrıca barajların şöyle bir faydası var. Enerjinin fazla tüketildiği saatlerde bu santraller anında devreye girerek ihtiyaç olan elektrik enerjisini karşılayacak durumdalar. Çok kolaylıkla sağlıyorlar, halbuki diğer santrallerde bu pek mümkün değil. O bakımdan hidroelektrik santraller önemli. Maliyet, arz güvenliği, yerli kaynak olması, çevre uygunluğu olması gibi pek çok avantajları var.''

Kaynak: www.artvin.gov.tr


[ Ekleyen  (MacahelBizimdir) | 11.11.2008 14:42:25 | Oy:  | Bu içeriğe oy verin ]
( Yorumlar (0) | Okunma : 2866 | Bu haberi yazdır)
Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Köşe Yazıları
Selim & Meral DURSUN
Macahel'de Gürcü İşçiler Olgusu: Nedenleri ve Etkileri Üzerine
Macahel son yirmi yıldır büyük bir değişim ve dönüşüm sürecinden ge&c »Devamı
Okunma (1015)
Ekleme Tarihi (30.01.2022 09:12)

Zülküf YEŞİLYURT
Tünelna(ğ)me
Dayanmış kapıya zorlu kış Kasım, aralık hatta karakış Yağmur, fırtına, soğuk hava Ezelden, TÜN »Devamı
Okunma (1196)
Ekleme Tarihi (04.12.2021 02:18)

Zülküf YEŞİLYURT
Kovidname
Bulunmaz, Macahel’de Korona Binlerce şükür, Kadir Allah’a Sözümüz, c& »Devamı
Okunma (1555)
Ekleme Tarihi (14.11.2020 13:35)

Sen de Yaz Gönder
Diğer Köşe Yazıları
MacahelBizimdir.Org
Amacımız

» Macahel ile ilgili her türlü gelişmeyi takip etmek, gündeme taşımak ve değerlendirmek,
»
Yörenin her türlü sorununa bilinçli bir şekilde çözüm aramak,
» En önemlisi Macahel'e ilişkin yapılacak her türlü faaliyette, bizzat Macahel Halkının görüşlerinin etkin bir şekilde temsil edilmesine aracı olmak.

MacahelBizimdir.Org
Yerel reklam
Gitmek istediğiniz reklamın logosuna tıklayın!!!...
MERETA MÜZİK
Macahelli Müzisyen Murat ÇAKIR... Albümü, klipleri ve iletişim için resmi tıklayınız.

ÇORUH ELEKTRON
Vodafone Silver Bayii & Turkcell-Avea Satış Noktası Next-Nextstar Taplin Uydu Cihazları. Sinan ARSLAN & İlknur KAYA ARSLAN Merkez: Maradit Cad. No:28 Şube: PTT Cad. No:28 Borçka-ARTVİN coruhelektronik@hotmail.com

DURSUN BİLGİ İŞLEM
Dursun Bilgi İşlem Merkezi: Exper, Byron ve OEM bilgisayar, Danışmanlık ve Eğitim Hizmetleri, Networking, Yazılım, Bilgisayar donanımı, Web Tasarım ve Bilgisayar sarf malzemeleri Osman Yılmaz Cad. Belediye İş Merkezi No: 1/5 Hendek- SAKARYA

MacahelBizimdir.Org
Bu sayfa: 1,97 saniyede yorumlandı.
Sitemiz en iyi 1024x768 çözünürlükte Internet Explorer ile görüntülenir.
2002-2016 © Copyright Macahel Bizimdir İnisiyatifi
Website motorumuz © 2006-2007 ByCafer & Aspsitem tarafindan üretilip gelistirilmistir.
Macahel Bizimdir E-Posta Grubu (Sadece Macahelliler)
E-posta:
Genel