Macahel Tüneli İçin Yeni Bir Umut…

Artvin İl Koordinasyon Kurulu’nun 2’nci Dönem toplantısında Macahel tüneli için Karayolları Genel Müdürlüğü’ne teklif sunulduğu bildirildi.

Macahel’in kronik yol sorunun kalıcı tek çözümünün, Maçahel Geçidinde bir tünel yapılması olduğunun ittifakla kabul edilmesine ve bu konuda farklı zamanlarda yapılan birçok resmi vaade rağmen şimdiye kadar herhangi somut bir adım atılmadı.

Valilik Sitesinde yer alan habere göre İl Koordinasyon Toplantısında sunum yapan Karayolları 10. Bölge Müdür Vekili Selahattin BAYRAMÇAVUŞ konuyla ilgili olarak şunları söyledi: “Camili-Borçka arasındaki 34.5 kilometrelik yolun tamamını yıl sonu itibarıyla bitirmeyi hedeflemekteyiz. Ayrıca bu yolda ilave çalışmalarımız var. Tünel geçişi konusunda Genel Müdürlüğümüze teklif sunuldu. 4 kilometre uzunluğunda bir tünel zirvede, 1 kilometresi de zirveden sonra olmak üzere toplam 2 adet tünel yapılması teklif edildi. Bu tünellerin yapımıyla birlikte Camili-Borçka karayolumuz sürekli açık kalacaktır. Ayrıca mevcut yolumuzda 16.5 kilometre kadar kısalacaktır.” (http://www.artvin.gov.tr/?page=haber&file=detay&id=19723)

Bu gelişmenin diğer vaatler gibi soyut kalmaması, bir an önce hayata geçmesi umuluyor. Öte yandan tünel yapımı konusunda Camili Köyler Birliği’nin 15.05.2005 tarihli toplantısında alınan kararda da tünelin yapımının, Karayolları Bölge Müdür Vekilinin açıklamasında olduğu gibi mevcut yolu kısaltacağına vurgu yapılması dikkat çekiyor. Dönem itibariyle Başkanı Sn. Hasan ŞEKER olan Birliğin ilgili kararı şöyle:  

Gündem: Camili Bölgesi’ndeki ulaşım sorunumuzun çözülmesi için düşünülen tünel yapımıyla ilgili güzergâhın belirlenmesi, çözümün Meclisçe tartışılıp karara bağlanması, ilgili mercilere müracaat edilmesi için Başkanlığa yetki verilmesi konusunun karara bağlanması.

Karar: 15.05.2005 tarihinde yapılan Meclis toplantısında ulaşım sorunumuzun çözümü görüşüldü: Bu konuda mevcut güzergâh üzerinde yapılacak çalışmaların, tünel dâhil rakımı düşürmediği, kış aylarında karla mücadele çalışmalarında tasarruf sağlamadığı, kilometreyi kısaltmadığı, günümüze kadar yapılan çalışmalarda kış şartlarının iyi düşünülmediği görüşüne varılmıştır.

Yeniden güzergah çalışmasının yapılması gerektiği, kış koşullarının dikkate alınıp, rakımın azami ölçüde düşürülmesi gerektiğine, tünel güzergahının, eski fırın mevkisi veya birinci viraj mevkisinden samalev mevkisine kadar olan güzergah olması gerektiği, samalev mevkiinden ise Camili’ye direkt yolun bağlanmasının uygun olacağı,

Yukarıda belirtildiği gibi bu güzergâh sayesinde, hem kış mücadelesi, hem kilometrenin en az 15 km düşeceği, hem de rakımın azalacağı, Düzenli’den yapılacak yol genişleme çalışmaları kapsamındaki istimlâk bedellerinden tasarruf sağlanacağı, kar mücadelesinin de en az üç ay azalacağı konularında Meclisimizce görüş birliğine varılmış olup, konunun yetkili mercilere aktarılması için hemen harekete geçilmesi gerektiği kararlaştırılmıştır. 15.05.2005 (http://www.camilibirlik.somee.com/Haberler.asp?haber=devam&id=7)

Macahel’in tünel dahil yol sorununa ilişkin diğer haberler için: http://www.macahelbizimdir.org/Haberler.asp?goster=kat&id=41

Konuyla ilgili bir tv haberi için: http://tvarsivi.com/player.php?i=2012040936802


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi