Artvinliler İki Tünel Birden İstedi

Hopa-Artvin arasında Cankurtaran tüneli ardından bu defada Macahelliler tünel istedi.

CANKURTARAN TÜNELİ TEKRAR GÜNDEMDE Mİ?

Bayındırlık ve İskan bakanı Zeki Er gezenin geçtiğimiz günlerde yaptığı Hopa ve Borçka ziyaretlerine 2 tünel damgasını vurdu. Yıllardır siyasiler tarafından “yaptık-yapıyoruz” diye seçim malzemesi olarak kullanılan Cankurtaran tüneli yapımında bir türlü gelişme yaşanmamıştı. Özellikle Sahilin Artvin’e ve doğuya bağlanmasında önemli bir kolaylık sağlayacak olan tünel yapımının yeniden Başbakan Recep Erdoğan’ın talimatları ile gündeme getirildiğini ifade eden Bakan Ergezen “Yerinde incelemelerde bulunduk. Edindiğimiz izlenim ve bilgileri sayın Başbakana aktaracağız. Bu tünelin yapımı epey zamandır gündemde. Görüyorum ki herkesimde yapılmasına taraftar. Bunu dikkate alacağız” demişti.<br>
Bakanın gezisini takip eden siyasilerde bakan Ergezen’e verdikleri bilgilerde “Borçka’da 2 baraj yapılıyor. Barajı yapan firmaların makine parkları da burada. Bu tüneli yapabilecek güçleri ve malzemeleri de var. Murgul tüneli ortada. Cankurtaran tünelinin de yapılmasının tam zamanıdır” diye bakana bilgi verdiler.

MACAHELLİLER DE TÜNEL İSTİYOR

Bakan Ergezen Hopa gezisi ardından Borçka üzerinden Macahel'e geçmişti. Burada da köylüler bölgenin iklim şartlarının çok çetin olduğunu ifade ederek “Yıllardır Borçka-Camili arasında kar tünellerinin yapılması için çalmadığımız kapı kalmadı.Yeter artık. Bu çağda yöremizin 6 ay hayatla bağları kesiliyor. Kaldı ki artık Macahel bölgesi adı ile ülke sınırları dışında tanınan bir yöre olmuş ve başta TEMA vakfı olmak üzere bölgeye ciddi bir turist akışı başlamıştır. Bizler kalıcı çözüm için Macahel geçidinde uzunluğu 1800 metre olacak bir tünelin acilen yapılmasını istiyoruz” dediler.

Bakan Ergezen de gezisi sırasında Macahel de karla tanışarak köylülerle kar topu oynadı ve “ Evet, görüyorum ki bu tünelde acili yet arzediyıor. Bizler gelmesek de –görmesek de Macahel de yaşananları ve geçmiş yıllarda yaşanmış olayları yakından takip ediyoruz ve biliyoruz. Sayın başbakana bu konu ile ilgili de ayrıntılı bir bilgi aktaracağız” dedi.

Kaynak:
http://hopam.com/habergoster.asp?haberid=788


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi