Sözde “Macahel” Arı ve Bal Festivali Yapıldı

14 Ağustos 2005 Pazar günü gerçekleştirilen organizasyon, tahmin edildiği gibi, bu yıl da “Macahel”in festivali olamadı.

HALK, UZUN SÜRE BUNALTICI SICAKTA BEKLETİLDİ

Sabah saatlerinden itibaren, çoğunluğunu yöre dışından gelenlerin ve satıcıların oluşturduğu görece kalabalık, Camili Köyü’ne bulunan futbol sahası çevresinde toplandı. Ancak organizasyon, ancak öğleden sonra 13-14 sularında başlayabildi. Halk, sıcak ve bunaltıcı havada uzun süre bekletildi. Gecikmenin nedeninin, festivalin finansörlerinin ve beraberindekilerin, sabah saatlerinde çıktıkları doğa turu sefasından henüz dönmemeleri olduğu anlaşıldı.

DÜZENLİ KÖYÜ MUHTARININ KONUŞMASI KİŞİSEL…

Organizasyon, geçen yıl olduğu gibi bu yıl da finansörlerin, organizasyona Macahel kimliği kazandırmak amacıyla seçtikleri Derneğin Başkanının sunuşuyla başladı. Sunucunun açılış sözlerinden sonra ilk konuşmayı, Düzenli Köyü Muhtarı yaptı. Sunuşta her ne kadar konuşmanın, Macahel Muhtarları adına olduğu belirtilse de gerek Muhtarların gerekse yörenin tek yetkili yerel idaresi Camili Köyler Birliği’nin böyle bir kararının, yetkilendirmesinin olmadığı öğrenildi. Bu nedenle konuşmanın kişisel görüş açıklaması olduğu ifade edildi.

KIŞ AYLARINDAKİ JESTE KARŞILIK ACARAYA ALKIŞ

Diğer konuşmacılardan sonra kürsüye gelen Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Tarım ve Gıda Bakanı Eduard Putkaradze’nin konuşması, toplanan kalabalıktan en çok alkışı alan konuşma oldu. Henüz tünelin yapılmamış olması nedeniyle kış aylarında yörenin fiilen tek çıkış kapısı haline gelen Acaranın bu konuda gösterdiği kolaylığın, gösterilen ilgide etkili olduğu yorumları yapıldı.

“MACAHEL”İN FESTİVALİNDE TEMA BAŞKANINA SÖZ HAKKI VAR, “MACAHEL BAŞKANI”NA YOK!

Camili Köyler Birliği’nin, söz konusu organizasyonun da tartışıldığı toplantısında, yöredeki tepki nedeniyle konuşması istenmeyen Tema Vakfı Başkanı’na yine söz verildi. Bunun üzerine sunucuya, Camili Köyler Birliği Başkanı’nın da Camili (Macahel) adına konuşma yapma isteğinin olduğunun söylendiği, ancak, sunucunun söz hakkı vermediği, durumun Artvin Valisi'ne iletilmesine rağmen, Vali'nin organizasyonu kendisinin yapmadığını, kriz çıkmaması için müdahale edemeyeceğini belirttiği öğrenildi.

MUHTARLAR VE KOLLUK AMİRLERİ ORGANİZASYONA KATILMADI

Öte yandan, organizasyon için Camili Köyler Birliği’nin yanı sıra, yöredeki (Jandarma) kolluk güçlerine danışılmaması nedeniyle, organizasyona, muhtarların çoğunluğu gibi, hiçbir kolluk amirinin katılmaması dikkat çekti.


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi