Vali Aydoğdu'nun Borçka Ziyaretinde Tünel Konusu

Artvin'in yeni Valisi Cengiz Aydoğdu, Artvin’in İlçelerine yaptığı ziyaretler kapsamında Borçka’yı da ziyaret etti. Burada Borçka Kaymakamı Ogün Bahadır, Belediye Başkanı Oral Küçük’le de görüştü.

İlk olarak Kaymakamlığa ait toplantı salonunda Kaymakam Ogün Bahadır’dan brifing aldı. Brifingde yapımı devam eden Borçka Barajı nedeniyle yollar konusunda sıkıntı yaşadıklarını belirten Ogün Bahadır konuşmasında; “Borçka Camili köy yolunda çok büyük problem yaşamaktayız. Camili Türkiye'de ender rastlanan bir yer. Batum'a sınır olan bu bölgemizde altı köyümüz bulunmaktadır. Özellikle kış aylarında bu bölgeye çok kar düşmektedir ve aynı zamanda burada çığ olaylarının sürekli olmasından dolayı bu bölgemizdeki köylerimizin kışın yolları kapanmaktadır. Kışın köyde bir hasta çıktığı zaman, ilçemize hastamızı getirmek bizim topraklarımızdan mümkün olmadığı için Gürcistan toprakları üzerinden ilçemize getirmek durumunda kalıyoruz. Gürcistan ve Türkiye ülkeleri arasında yapılan özel anlaşmalarla geçişler sağlanıyor. Buraya uzun vadede çözüm olarak öncelikle kar tünelinin yapılmasını, kısa vadede ise Muratlı Kapısının açılmasını görmekteyiz. Ayrıca ulaşım konusunda hem karayolları ağında, hem de eski köy hizmetleri yol ağında çok ciddi sıkıntılar yaşamaktayız” dedi.

Ardından Vali Cengiz Aydoğdu, Borçka Belediye Başkanı Oral Küçük’ü makamında ziyaret etti ve Borçka’nın sorunlarıyla ilgili görüşmelerde bulundu. İlçe Jandarma Komutanlığını da ziyaret eden Aydoğdu, burada İlçenin asayişi hakkında bilgi aldı.

Daha sonra Vali, kar yağışı altında Borçka’dan ayrıldı.

Kaynak: 08 Borçka Haber


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi