“Tünel İçin Önce Aranızdaki İhtilafı Giderin”

Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, 2005 Aralık ayında kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapanan ve geçen ay sonunda, yaklaşık 3 ay kapalı bulunduktan sonra yeniden ulaşıma açılan Borçka-Camili İl yolunda incelemelerde bulundu.

İl Jandarma Komutanı Jandarma Kıd. Alb. Murat Kırkaya, İl Emniyet Müdürü Orhan Ekinci, Borçka Kaymakamı Ogün Bahadır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Çetin Demirkaya, DSİ 26. Bölge Müdürü A.Hamdi Alpaslan, Orman Bölge Müdürü Mustafa Meydan, İl Çevre ve Orman Müdürü Etem Boz, Bayındırlık ve İskan Müdürü Ufuktan Güneş, İl Sağlık Müdürü Dr. Ahmet Bayraktar, Tarım İl Müdürü Mustafa Duman, Karayolları 102. Şube Şefi Mesut Balmumcu ile birlikte Borçka-Muratlı-Ayrım-Camili İl yolunda zirveye kadar çıkan Vali Cengiz Aydoğdu burada Kayalar ve Düzenli Köyü Muhtarları ile görüştü.

Kar, tipi ve çığ nedeniyle kapanan Camili yolunun açık tutulabilmesi için tek çarenin kar tüneli olduğunu dile getiren Kayalar köyü Muhtarı Ayhan Yavuz, yolun 19'ncu ile 23'ncü Km. arasında yapılacak yaklaşık 1000 metrelik kar tüneliyle Camili halkının çektiği çilenin sona erebileceğini ifade etti. Yavuz şunları söyledi: "Devlet Camili için her zaman vardır. Her zamanda var oluşunun hesabını yapmıştır. Bizler buna inanarak yaşıyoruz. Devletimizin gücü vardır. Bu yolu bu güne kadar bu hale getirdi. Biz de şimdi fazla bir şey istemiyoruz. Sadece 1 kilometrelik bir kar tüneliyle çekilen bu sıkıntının kökten çözüleceğine inanıyoruz. Devletimiz güçlüdür. Bu sorunumuzu çözmek için sizlerden yardım istiyoruz. Zaten sözünüz vardı, inşallah çözeceksiniz, sizlere güveniyoruz" dedi.

Vali Cengiz Aydoğdu ise, öncelikle Camili bölgesindeki 6 köy muhtarının bir araya gelerek aralarındaki ihtilafları gidermelerini isteyerek, bu konuda yolun sürekli ulaşıma açık tutulması için gereken her türlü devlet desteğinin sağlanacağını ifade etti.

Kaynak: Artvin Valiliği Basın Bürosu /
www.hopam.com


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi