"Camili Yolunun Yapılması Bayrak,Devlet Sorunudur"

2006 yılı ikinci dönem İl Koordinasyon Kurulu toplantısı Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu başkanlığında yapıldı. Valilik toplantı salonunda yapılan toplantıya yatırımcı bölge kuruluş temsilcileri, Kaymakamlar, Belediye Başkanları ile yatırımcı kuruluşların birinci derece yetkilileri katıldı.

Toplantıda ağırlık olarak Artvin'deki yol sorunu görüşüldü. Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu: “Artvin’de her şey yol ve yolla ilgili problemlerde düğümleniyor. Konuyla ilgili kuruluşları yol konusunda hassasiyete çağırıyorum” dedi.

Toplantıda diğer konuların yanı sıra, yılın yaklaşık 4 ayı kar ve tipi nedeniyle kapanan Camili yoluna da değinen Vali Aydoğdu, Orada referandum yapılmış ve 18 köyden 6’sı Türk Bayrağını 12’si öbür tarafı istemiş. Şimdi biz Kasım ayından itibaren Nisan’a kadar orayla ulaşım sağlayamıyoruz. Acil durumlarda sınırdan, öbür taraftan geçiliyor. Oradaki bir vatandaş dedi ki bana: "Sayın Valim siz bu sınırı bir defa geçseniz, nasıl bir muamele yapıldığını görseniz, gelir burada açlık grevine oturursunuz bu yol yapılsın diye" dedi. Onun için Camili yolunun yapılması için araç sayısı hiç düşünülmeyecek. Türk Devleti için orası bir bayrak sorunudur, devletimizin haysiyetidir. Orayı yapacağız. Yani orada kar zarar, ekonomi, rantabilite vs. düşünülmemelidir ve bence çok geç kalınmıştır.” ifadelerini kullandı.

Kaynak:
www.hopam.com


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi