Macahel Vakfı Gürcistan’a mı Hizmet Ediyor?

Daha önce sitemizde yayınlanan bir yazıda Macahel Vakfı’nın ve çevresinde yer alan gençlerin, birtakım etnik amaçlara alet edilmek istendiğine dikkat çekilmişti. Bunun bir uzantısı olarak Vakfın, sitesinde ve üyelerine yönelik olarak duyurduğu “Gürcistan Gençlik Kampı”na dahil olmasıyla, tamamen yabancı bir ülkenin milli menfaatlerine ve bununla iç içe olan dini inançlarına hizmet eden bir faaliyette araç olarak kullanıldığı görünümü ortaya çıkıyor.

Faaliyet kapsamında oluşturulacak ortamla gençlerde etnik duyguların öne çıkarılması, pekiştirilmesi ve daha sonra bunun kullanılmasının amaçlandığı belirtiliyor. Ülkemizin milli menfaatlerine açıkça aykırı olan böyle bir faaliyete Macahel Vakfı’nın alet edilmesi, mevcut yönetimin, bu tip girişimleri hiçbir şekilde benimsemeyen Macahel insanının aleyhine olan, yasallığı da tartışılabilir büyük bir hatası olarak değerlendiriliyor.

Sözde “Gençlik Kampı” olarak ortaya atılan bu faaliyetle ilgili olarak aşağıda linki bulunan haber ve ekindeki yorum da bazı hususları açığa çıkarıyor.

* Bir Garip Gençlik Kampı ve Uyarı

http://www.gamarcoba.somee.com/Haberler.asp?haber=devam&id=48


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi