Borçka Kaymakamı Macahel'de Muhtarlarla Görüştü

Borçka Kaymakamı Ogün Bahadır, İl Özel İdare Genel Sekreteri Çetin Demirkaya ve beraberindeki yetkililer, Camili yolunu ve köy yollarının düzeltme çalışmalarını yerinde inceledi. Efeler Köyü Muhtarı Nazım Kahya'nın evinde bir araya gelen yetkililer, bazı köy muhtarları ile köylülerin sorunlarını dinledi.

Kaymakam Ogün Bahadır, "Köydes programına öncelikli sorunlar arasında yer aldığı için öncelik tanıyoruz ve bunun yanın da köy yollarının düzeltilmesini ve gerekli yerlere asfalt ya da beton dökerek düzeltmeye çalışıyoruz. Hizmetimizi bir köye akıtmak veya araçlarımızı bir köye bağlamak gibi bir lüksümüz yok, ama öncelikli olanı yapmaya çalışıyoruz. Camili de bu öncelikler arasında yer almaktadır. Boş oturmak yok. El birliği yapmalıyız, sizler bizlere, bizler sizlere yardımcı olarak sorunları çözmeye çalışacağız.

Bu yörenin ayrı bir özelliği ve sorunu var. Kış mevsiminde çekilen ulaşım eziyeti olduğunu çok iyi biliyoruz. Yörenin coğrafi yapısı itibariyle kış mevsiminde bir şey yapamıyorsun, çünkü buralar heyelanlı ve çığ bölgesi. Ulaşım sorununu çözmek için Borçka Muratlı bölgesinde ilk etapta yaya olarak düşünülen bir pasavan geçişi sağlanması düşünülüyor. Bunu da çözersek sorunları bir nebzede olsa çözmüş olacağız " dedi.

Öte yandan muhtarlar ise, sağlık ocağına ebe ve doktor, okula da öğretmenler atanmasını ve kış mevsiminde çekilen eziyetlerin sona erdirilemesini istedi.

Kaynak: Haberler.Com (İHA)


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi