7. Bal Festivali, “Macahel’in Festivali” Oldu

Haber-Yorum: Bülent A. ŞİMŞEK / sebbar2000@hotmail.com

13 Ağustos 2006 tarihinde, Camili’de, Camili Köyler Birliği ve Camili Çevre Koruma Derneği tarafından komite halinde organize edilen, 7.’si düzenlenen Macahel Bal Festivali geçmiş yıllardan farklı olarak, nihayetinde Macahel’in festivali olma mahiyetine kavuştu. Şimdiye kadar ki organizasyonlar, Macahel Bal Festivali adı altında bir TEMA şovu olmaktan başka bir argüman taşımamaktaydı. Bu yıl ki “Macahel Bal Festivali” Macahel’in Festivali hüviyeti altında ilk olurken, Festival’e olan yöre halkının katılımının da geçmiş yıllara nazaran arttığı müşahede edilmiştir.

Festivalde söz alanlar arasında Vali Yardımcısı Muzaffer Başıbüyük’ün konuşması yöre halkının iltifatına mahzar oldu. Vali Yardımcısı Başıbüyük’ün bölge insanlarının iltifatını kazanmasına vesile olan müjdeleyici haber ise yıllardır çözüme kavuşturulamayan ve yöre halkının en büyük sorunlarından biri olan ulaşım sorununun giderilmesine yönelik konuşması oldu. Vali Yardımcısı Başıbüyük, Borçka – Camili arasındaki ulaşım sorununun giderilmesinin çözüm yolu olarak da Muratlı – Camili geçidinin yapılmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti ve Muratlı – Camili geçidinin yapılacağına dair yöre halkına müjdeleyici haberini de vermiş oldu.

Festivalde Macahel Muhtarları ve Camili Köyler Birliği adına Maral Köyü Muhtarı Hasan Şimşek söz aldı. Konuşmasında Macahel Kafkas arısının ve Macahel balının nimetlerine kısaca değinerek, Macahel Kafkas arısının atalarımızdan kaldığını ve Macahel yöresinin öz kaynağı olduğunu ifade etti.

Dernek Başkanı Hasan Yavuz, Dünya Bankası Türkiye temsilcisi ve Tema Vakfı adına da Nihat Gökyiğit söz aldılar ve teşekkür mahiyetinde kısa konuşma yaptılar.

Proje temsilcisi, söz alarak çalışmalarını kısaca beyan etti. Akabinde şenliklere geçildi. Saat 13.00 sularında Devlet erkanına (protokol mensuplarına) Camili İlköğretim Okulu yemekhanesinde yöresel yemek verilmesiyle resmi protokol tamamlandı, halk şenlikleri ise saat 15.00 ’e kadar devam etti.

Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi