Camili (Macahel) Yöresinin Yeni Muhtarları Belli Oldu

29 Mart 2009’da yurt genelinde yapılan mahalli idareler seçimi kapsamında Camili (Macahel) yöresinin yeni muhtarları belli oldu. Seçim sonuçlarına göre Camili Köyü dışındaki diğer köylerin muhtarları değişti. Camili Köyü’nün mevcut muhtarı İlker Sav yeniden seçilirken, Düzenli Köyü’nde önceki dönemlerde muhtarlık yapmış olan İrfan Öztürk, Efeler Köyü’nde Hüseyin Cesur, Kayalar Köyü’nde Orhan Yavuz ve Uğur Köyü’nde Halit Yıldız muhtar olarak seçildiler.

Seçimin sürpriz sonucu ise Maral Köyü'nde ortaya çıktı. 1984 yılından bu yana, 25 yıl aralıksız olarak Maral Köyü’nün muhtarlığını yürüten, yaptığı başarılı çalışmalarla ve yöre dışı kuruluşların rantsal faaliyetlerine karşı gösterdiği duruşuyla dikkat çeken Hasan Şimşek’in yeniden seçilememesi sürpriz olarak değerlendirildi. Maral Köyü’nde seçimi, (sitemiz yazarı ve MBİ. Onur Üyelerinden olan) Metin Bayram kazandı.

Öte yandan seçim sürecinde, münferit olarak ekonomik, siyasi-ideolojik ve hatta etnik emellerinin peşinde koşan, bu sebeple çeşitli şekillerde yöre halkının ve temsilcilerinin olumsuz tepkisini çeken bir kısım çevrelerin, yerel seçimi fırsat bilerek bazı adayları ve seçmenleri yönlendirmek istedikleri, böylece amaçlarına ulaşmayı hedefledikleri belirtiliyor. Buna rağmen yöre kamuoyunun ve temsilcilerinin belirtilen çevrelerce yönlendirilemeyeceği öngörülüyor.


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi