Camili Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, Gerçekten Yatılı Hale Geliyor!

Kış aylarında ulaşım zorluğu çeken yöremiz öğrencileri için müjdeli haber geldi. Camili Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (YİBO) için pansiyon yapımı çalışmalarında son aşamaya gelindi.

Camili Köyü’nde bulunan ve tüm yöreye hitap eden Yatılı İlköğretim Bölge Okulu, yurdu ya da pansiyonu olmadığı için, özellikle kış aylarında öğrencilere tam anlamıyla bir eğitim hizmeti veremiyordu. Borçka İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün girişimleriyle bu önemli sorunun çözümü için girişimlere başlandı.

Pansiyon 100 yataklı olacak

Camili Yatılı İlköğretim Bölge Okuluna bağlı olarak Camili merkez ve çevre köylerde ikamet eden öğrencilere hizmet verecek olan kız - erkek pansiyonunun 100 yataklı olacağı bildirildi.

Yapım programına alınan öğrenci pansiyonu binası için proje zemin aplikasyonu yapmak üzere yöreye gelen bir heyet, yerinde inceleme yaptı.

Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dursun: Projenin ödenek sıkıntısı yok

Konu ile ilgili bir açıklama yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Dursun, geçen yıl yatırım programına alınan bina için gerekli ödeneğin hazır olduğunu, proje zemin aplikasyonun yapılması ile birlikte hazırlıkların tamamlandığını, en kısa zamanda ilan ve ihaleye çıkılacağını belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Dursun, “Macahel Bölgesindeki toplam 6 köyün öğrencilerini ve velilerini ilgilendiren bu projenin bir an önce tamamlanmasını ve ilçemize hayırlı olmasını diliyoruz” şeklinde konuştu.

Kaynaklar: borcka.meb.gov.tr, 7martgazete.com, hopam.com


Haberin kaynağı : http://www.macahelbizimdir.org
Macahel Bizimdir İnisiyatifi